Activiteiten voor jong en oud tijdens Nazomertuindag in de Naturentuin

september 2024

De Naturentuin opent de tuinpoort op zondag 15 september van 12.00-16.00 uur. De toegang is gratis. 
Het doel van de Naturentuin is inspireren. Op de Nazomertuindag doen we dat door activiteiten te organiseren voor jong en oud. Zo komt kinderboekenschrijfster Saskia van den Brand (https://www.saskiavandenbrand.nl/red-de-elementen/) voorlezen uit haar boek Red de elementen. Marcel, Marij en Brigit van de Koninklijke Natuurhistorische Vereniging (https://tilburg.knnv.nl/) geeft uitleg over de wilde natuur in de tuin: paddenstoelen en insecten, waaronder de vlinders. Sanne verkoopt zelfgemaakte kaarten. Imker Bart is er met honing en bijenuitleg. En er zijn ecologische sier- en kruidenplanten te koop. Op de vele bankjes is het natuurlijk en heerlijk genieten met koffie, tuinthee of vruchtensap met zelfgebakken koek. U bent van harte welkom.

 

Saskia van den Brand, kinderboekenschrijfster met een missie

Saskia noemt zich zelf “een verhalenverteller die ervoor zorgt dat kinderen van 0 tot 99 jaar met een goed gevoel gaan slapen en vrolijk weer wakker worden”. Zij schreef al meerdere boeken en geeft les op basisscholen. Natuur en klimaat staan centraal in haar boeken en zeker in haar nieuwste boek Red de elementen over Water, Vuur, Aarde en Lucht. Hedendaagse soms zware thema’s maar op een luchtige en grappige manier vertelt met mooie illustraties.

Op de Nazomertuindag leest Saskia steeds een stukje voor en kun je plaatsnemen op de boomstammetjes. Een bijzondere en toepasselijk evenement in de tuin waar de natuur centraal staat. Het boek van Saskia is deze dag ook te koop.

Activiteiten in de Naturentuin Activiteiten in de Naturentuin
Saskia en boek Saskia en boek
Marcel geeft uitleg Marcel geeft uitleg
Sanne (en eva) Sanne (en eva)
Tvrnws 2024-09  (01) Tvrnws 2024-09 (01)
Herfasters vol insectenin de Naturentuin Herfasters vol insectenin de Naturentuin
vlinders op de rose herfstaster vlinders op de rose herfstaster