Cursusenthousiasme groeit als kool

ingevoerd op 17-2-2011

Op woensdag 9 en 16 februari was de eerste cursus Ecologisch tuinieren van dit voorjaar. Een groep van 12, vaak pas beginnende, heel enthousiaste tuinders die meer wilde weten over tuinieren op een natuurlijke manier. Er werd veel geleerd, uitgewisseld en bekeken. Ook door de ervaren tuinders werd deze praktisch gerichte cursus als verrijkend ervaren: ’erg inspirerend’ en andere reacties: ’informatief, laagdrempelig’ , ’zeer geslaagd, helder en leuk’, ’prima cursus’. De volgende groepen zijn op maandag 14 en 21 maart en woensdag 23 en 30 maart in Buurthuis Jeruzalem. Er zijn nog maar een paar plaatsen ... Voor de liefhebbers (ook al zo’n 25 per thema) is er nog een avond Zelf compost maken en Kruidentuin, aanleg en onderhoud. Daarbij gaan we ook even naar buiten op Ecologische tuinderij Ut Rooie Bietje aan de rand van Tilburg. Deze lesavonden zijn op 11,12,13 april (Kruiden) en 18,19,20 april (Compost). Op 6 april is er een lezing met foto’s en filmpjes over juist de stads-achtertuin.
Voor mijzelf als docent is het erg stimulerend te zien dat er zoveel behoefte is aan deze manier van tuinieren, daar doe je het voor! De biodiversiteit en gezondheid van mensen en aarde vaart er wel bij.
Voor wie denkt ... ik wil ook: Voor de lezing hoef je je alleen op te geven en voor de lessen vul het inschrijfformulier in onder de knop Ecologisch tuinieren/cursus.